torsdag, juli 05, 2007

film og tv og sånn

Jeg lurer på om filmer og tv gjenspeiler sannheten? Eller er de bare de sykeste overdrivelser av ondskap og maktmisbruk, fantastiske kjærlighetshistorier og one night stand episoder? Kan mennesker virkelig være så onde? Drepe så kaldt? Planlegge de sykeste ran (som i ocean 11)? Være så forelsket at en er villig til å gjøre absolutt alt for sin utvalgte, inkludert selvmord, tortur og andre horrible mord? Finne drømmedaten etter bare et flørtende blikk på en bar?

Når jeg er en sjelden gang er syk og setter meg ned foran tv-skjermen må jeg si at hodet mitt blir forvirret og jeg mister grepet om hva som er virkelighet og hva som bare skjer på film. Og så skremmes jeg av hvordan vi påvirkes av det... For vi påvirkes vel? Jeg kjenner meg selv godt nok til at jeg vet hvordan et dødsfall i en bok kan fremskynde tårer eller hvordan en kommentar på bloggen kan føre til en panisk sjekking av nettet. Hvordan skaper da filmverdenens bilde av raske forhold, raske mord og raske biler et surrealistisk virkelighetsbilde for de som mater seg med slikt flere timer i døgnet? Hva gjør det med oss? Kan du med hånden på hjertet si du ikke blir påvirket? Det kan ikke jeg.

Jeg er en smule forvirret jeg!


Noen tanker etter at Eli har blitt forkjølet og sittet å sett på home and away, sin city, full house og noen andre serier jeg ikke har peiling på hva heter. Pluss at Eli kjente at hun savnet litt og blogge igjen...

5 kommentarer:

Anonym sa...

har også satt meg ned og sett litt mer film og tv-serier nå som jeg har ferie og bare har sommerjobb. Det er rart med det - kanskje blir jeg mer påvirket fordi jeg ser slikt så sjelden?
(...)
Anyways, hva med den store forelskelsen en ser i klassiske romantiske komedier? Er det realistisk å tenke at man skal bli så forelsket når man treffer den en skal leve livet med? Er man uærlig mot seg selv dersom en starter en relasjon, uten å i utgangspunkte ha den store forelskelsen?

:)

dankie

Anonym sa...

Kloke ord broder! Med utgangspunkt i sommerens erfaring fra fengselslivet så ja, folk kan finne på de sykeste ting og utføre dem. Jeg tror egentlig filmene og seriene ikke er veldig store overdrivelser når man tenker folk flest i verden. Kanskje avstanden er litt større om man sammenligner kristen moral opp mot den moralen tv seriene viser.

Når det gjelder forelskelsen dankie, så kommer den nok. Kanskje ikke like heftig å brutal som i tv seriene, men heftig nok tror jeg...


Broder L

Eli sa...

Kanskje har du rett..at vi lever i en syk verden, det er bare jeg som er så dum og naiv og tror at alt skal være godt og snilt og greit overalt..men slik er det vel kanskje ikke..

Anonym sa...

Alt burde jo strengt tatt være snilt og greit og alt det der, men mange faller dessverre utenom. Det er påfallende hvor mange paraleller man kan trekke fra innsatte i norske fengsler og tilbake til barndom og oppvekstvilkår.

LA

Anonym sa...

Bli med meg å se disneyfilma, heller ;-p Sånn så idag ;-D De va jo ganske slemme med stakkar Dumbo, men, i disneyverden ender jo alt så flott ;-) hehe